Les Filles Tresy

Chambres d'Hôtes & Gîte

Ontdekken

Passenans en omgeving

Passenans is een klein oud wijndorpje in regio Franche Comte. In het departement Jura met ongeveer 350 inwoners. Er is een kerk, een hotel en een dorpsrestaurant.

Ons lieflijke dorpje Passenans

De bewoners van ons huis tonen een rijke geschiedenis, die we steeds meer en meer leren te achterhalen. Zo was er een van de heren Mottet, die streed in de Amerikaanse Oorlog aan de franse zijde waar we nog spullen van in huis vinden, een weggelopen nichtje rond de eeuwwisseling van 1900 die belandde in Parijs als naaktmodel. De oude tantes die elke een eigen bedrijf hadden, een kruidenierswinkeltje, een hoedenmaakster en natuurlijk allen meehielpen in de wijngaarden. Het huis kwam bij ons via mijn overgrootmoeder Alice Mottet die trouwde met de wijnboer Desirée Tresy kwam het via die lijn bij onze ouders terecht in de jaren '70. Het dorp kent nog steeds een rijke wijncultuur met meerdere wijnboeren. Het dorp ligt tussen het dal en het eerste plateau tegen een helling. Het kent een eigen micro klimaat. Het dorp ligt langs meerdere wandelroutes en is in alle jaargetijden prachtig om te bewandelen. De streek heeft een rijke geschiedenis door de zoutwinning en de, sinds eeuwen, beroemde wijnsoorten die er gemaakt worden. Een regionale bus stopt op nog geen 100 meter van het huis in de straat.

Les Filles Tresy-Passenas

Geniet van de schitterende natuur

Eindeloos dwalen, al wandelend en fietsend. Geniet van alle uitzichten die elke keer weer verrassen. Schitterende vergezichten, kleine bospaadjes, kabbelende beken met watervallen. Kortom volop genieten van wat de natuur en de omgeving te bieden heeft.

Uit eten in Passenans en omgeving

In de omgeving zijn meerdere restaurants voor elk budget en smaak. Wij hebben er 3 voor u uitgezocht. De beide lokale restaurants en onze favoriet in Baume Les Messieurs; Le Grand Jardin. Restaurant le Domaine Du Revermont Op 10 min loopafstand. Aan de andere kant van ons dorp bevind zich het grote luxe hotel “Domaine du Revermont”. U kunt ook daar een lunch of avondeten in hun restaurant. Met een kleine gezellige wandeling van een klein kwartiertje bent u er. Om te genieten van een lichte lunch rond de 16-23 euro of avondmaal 3 gangen ca 29~60 euro. U kunt ook a la carte eten. Restaurant Le Grand Jardin In Baume les Messieurs ca 15 km. Met plezier raden wij u aan om hier eens te gaan eten. Reserveren is noodzakelijk aangezien het een klein restaurant is, maar wel zeer geliefd. Het is gelegen in Baume Les Messieurs op ongeveer 14 km naast een van de oudste abdijen van Frankrijk. Meerdere vaste menu’s en a la Carte. Prijzen vanaf 28 euro 3 gangen. Restaurant Le Bistrot de la Mere Simone. Op 2 min loopafstand. Vanaf ons huis ziet u het restaurant al liggen want het grenst aan een van onze tuinen. Op 2 minuten loopafstand vind u dit lokale restaurant waar u van een simpele maaltijd kan genieten vanaf 21 euro. Zowel voor de lunch als voor avondeten.

Over ons | Hoe het begon

U komt hier echt om uit te rusten en daar helpen wij graag bij. Het landelijke laat zich vertalen in organische gerechten, alle soorten wijn direct van de omliggende wijnboeren, en zo ook alle kazen, worsten, groente en fruit zo vers en regionaal als het maar kan zijn. De gastenverblijven zijn blinkend schoon en u slaapt tussen fijne katoenen lakens onder zachte dekens. Maar er is meer...

Als je liefhebber bent van ongedwongen genieten, is deze plek een 10 voor je! Pluspunten · De wijze van gastvrijheid, dat was fantastisch! Gewoon thuiskomen, en verboden moeilijk te doen!
Les Filles Tresy icoon nederlandse vlag icoon 128
Marc
Nederland
Ziet dit er niet super aantrekkelijk uit?

Vragen?

Stel je vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met je op