Logo Grange Mottet Homemade
Logo Les Filles Tresy Chambres d'hôtes
Logo Chambre de la tante Camille Gîte de charme

Kamers | Etage | Gîte

Welkom bij Les Filles Trésy

Uw gastvrouw is Nophert Elias, erfgename van dit huis. Frans-Egyptische, opgegroeid in Nederland, die u verwelkomt en voor een aangenaam verblijf zorgt. Zij is de vijfde generatie die voor dit Maison Vigneronne zorgt dat nu is omgetoverd tot gastenkamers en een gîte.

Ons lieflijke dorpje Passenans

Passenans is een oud dorp dat vooral bekend staat om zijn wijngaarden, gelegen in het departement Jura, in de regio Franche-Comté. Er zijn momenteel 350 inwoners. Een kerk, een luxe hotel, een paar ambachtelijke bedrijven, wijnbouwers, elk met hun eigen 'filosofie' van de wijnstok. Het huis "Les Filles Trésy", dat dateert uit 1740, staat in de kerkwijk. Ze bleef altijd bij de familie. We delen een verhaal en overeenkomsten met de voormalige bewoners van dit huis. Je zult zien waarom als je rondkijkt.

Les Filles Tresy-Passenas

Ontdek de geheimen van de Jura

In de Jura valt veel te ontdekken. Je kunt eindeloos mooie wandelingen maken in de bossen en langs de talloze wijngaarden. Ga fietsen, bezoek de zoutvlakten van deze regio of neem een duik in een van onze vele meren.

De kunst van het luieren

Het huis "Les Filles Trésy" staat garant voor een ontspannen verblijf. Het begint al bij het zonder haast ontbijten. Wanneer je wil neem je je koffie mee in een van de twee tuinen. Die zijn er sowieso om overdag in te genieten. Ga heerlijk in een van de hangmatten liggen onder een eeuwenoude walnotenboom. Terwijl je uitrust, leest of naar muziek luistert kan ik je een drankje komen brengen. Door het hele huis vind je heel veel boeken. Vraag me wanneer je iets nodig hebt. Het is jouw verblijf, dus maak er het beste van.

Doe alsof je thuis bent

Je komt hier om uit te rusten. Voor een paar dagen of gewoon voor een tussenstop. Neem een pauze. Geen haast, geen stress. Doe het rustig aan en als je wilt, verfris je voeten in het water van de fontein en loop op blote voeten door het gras. Wil je uit eten? Ons dorp heeft een restaurant op minder dan 2 minuten lopen, maar ik kan ook in de omgeving een aantal aanbevelen. Je kunt ook een mooie wandeling maken in het dorp en er zelfs kamelen tegenkomen! Je slaapkamer wacht op je met fris beddengoed en alles wat je nodig hebt in je badkamer. Vraag me wat je nodig hebt en ik zal mijn best doen om het voor je te verzorgen.

Onze historie

Het huis "Les Filles Trésy" werd gebouwd rond 1740 en maakt deel uit van mijn Mottet-Trésy-erfgoed. Het was het ouderlijk huis van mijn overgrootmoeder, samen met haar ouders en zussen. Alle boeren en wijnbouwers. Toen mijn moeder te vroeg stierf, erfden mijn jongste zus en ik het huis. Om haar herinnering en dat van alle vrouwen van de familie die hard hebben gewerkt te eren, noemden we het huis "Les Filles Trésy".

Als je liefhebber bent van ongedwongen genieten, is deze plek een 10 voor je! Pluspunten · De wijze van gastvrijheid, dat was fantastisch! Gewoon thuiskomen, en verboden moeilijk te doen!
Les Filles Tresy icoon nederlandse vlag icoon 128
Marc
Nederland
Is dit niet super aantrekkelijk?

Vragen?

Stel je vraag via het Contactformulier, dan neem ik zo snel als ik kan contact met je op